OKULUNUZUN ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?
Okulumuz, yılın 12 ayı (hafta sonu ve resmi tatiller hariç) 07.30-18.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.
OKULUNUZA KAÇ YAŞINDAN İTİBAREN ÖĞRENCİ KABUL EDİYORSUNUZ?
Okulumuza 3-6 yaş arası çocuklar kabul edilmektedir. Öğrenciler, okulumuza tam gün veya yarım gün olarak devam edebilirler.
ÇOCUĞUM OKULA NASIL ALIŞACAK?
Okula başlanan ilk günlerde ya da tatil sonrasında okula dönüşlerde çocukların değişik tepkileri ile karşılaşmamız çok doğaldır.

Okuldaki ilk günler, kendi evi, ailesi ve yakınlarının dışındaki çevre ile tanışma, yeni arkadaşlar edinme, yepyeni deneyimler kazanma, yeni kurallarla karşılaşma, vb. yenilikler içeren bir ortama adım atıştır.

Uyum aşamasında çocuklarda genellikle aşağıda sıralanan tepkilerle karşılaşıyoruz.

  • Çocuğunuz okula ilgili ve rahat başlar. Bağımsız bir yapısı vardır. Olumsuz bir tepki vermez ve bu genellikle böyle devam eder.
  • İlk günlerde ilgili ve isteklidir. Ancak okula başlamış olmanın anlamını daha sonra kavrar ve tepki gösterir. Çeşitli bahanelerle okula gitmek istemez.
  • İlk günlerde okula tepkilidir. Anneden, evden ayrılmak istemez.

Bu tip sorunlarla karşılaştığınızda;

  • Öncelikle kararlı ve tutarlı olun,
  • Kaygılı olsanız da bunu çocuğunuza hissettirmeyin,
  • Okul yaşantısına hazırlanırken çocuğunuza okulda nelerle karşılaşacağını açıklayın,
  • Sorularını içtenlikle yanıtlayın,
  • Okula başlamayı hayatın normal akışı olarak ele alın,
  • Koruyucu olmayın, destekleyici olun.
  • Pozitif dil kullanın.

Hemen her aile uyum sürecinde çocuğunun gösterebildiği olumsuz tepkilerde endişelenir ve kalıcı bir travma (okul korkusu, terkedilme korkusu, …vb.) oluşmasından korkar. Ancak tüm uzmanlar okula uyum sürecinde çocukların gösterdiği tepkilerin normal karşılanması gerektiğini, bu durumun çocuğun endişesinden kaynaklandığını, geçici olduğunu ve kalıcı bir travma yaratmayacağını belirtir. Unutmayın, siz ne kadar rahat ve kararlı olursanız, çocuğunuz da o kadar kolay okula uyum sağlar.

ÇOCUĞUM OKULDA HASTALANIR MI?
Okula başlanan ilk yıl bağışıklık sistemi gelişinceye kadar çocuklar evdekine oranla okulda daha çok hastalanabilirler. Bu durum tamamen çocuğun bağışıklığıyla ilgilidir. Bazı çocuklar bu dönemde daha az hastalanırken, bazıları daha sık hastalanabilmektedir. Bu riski en aza indirmek amacıyla okulumuzda; sağlıklı ve hijyenik bir ortam oluşturmak için tüm bölümlerimiz düzenli olarak havalandırılır, temizlenir ve dezenfekte edilir. Ortam ısısı hava şartlarına göre ideal ısıda tutularak çocukların terlemeleri, ya da üşümeleri engellenir.
OKULUNUZDA TEMİZLİK VE HİJYENİ NASIL SAĞLIYORSUNUZ?
Temizlik ve hijyen üzerinde hassasiyetle durduğumuz konulardan biridir. Gün içerisinde çocuklarımızın kullandığı bütün alanlar ve materyaller düzenli olarak temizlenmekte ve ULV dezenfektan makinesiyle dezenfekte edilmektedir. Aynı zamanda çocuklarımıza da temizlik alışkanlığını kazandırılmaya çalışılmakta ve kişisel temizlikleri özenle yapılmaktadır.
ÇOCUĞUM EVDE KENDİ BAŞINA YEMEK YEMİYOR VE ÇOK YEMEK SEÇİYOR. OKULDA BU DURUM DÜZELİR Mİ?
Okul ortamları sosyal ortamlardır. Genellikle okula uyum sürecini aştıktan sonra çocuklar arkadaşlarından daha çok etkilenirler, onları kendilerine model alabilirler. Ayrıca genelde öğretmeninin de bir ricası, olumlu yöndeki motivasyonu, ailesinin ısrarından daha etkili olabilir. Okulda grup psikolojisiyle hareket eden çocuklar beslenme, uyku, etkinlik katılımı ve genel davranışlar açısından okula başladıktan sonra önemli ölçüde olumlu yönde aşama kat ederler.
YEMEKLERİ OKULDA MI HAZIRLIYORSUNUZ?
Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere günde 3 öğün yemek, okulumuzun hijyen koşullarına uygun mutfağında günlük olarak özenle hazırlanmaktadır. Aylık yemek listeleri her ayın başında internet sayfamızda yayımlanmaktadır. Ayrıca mobil uygulamamız üzerinden velilerimizle günlük olarak öğrencilerimizin beslenme durumları paylaşılmaktadır.
NASIL BİR ÖĞRENME YÖNTEMİ UYGULUYORSUNUZ?
Eğitim sistemimizin temel ilkeleri; Prof. Gardner’ın Çoklu Zekâ Kuramı, Montessori ve Etkin Öğrenme Yöntemi High Scope tekniklerinin sentezidir. MUTLU DÜNYA’da; çocukların yaş, gelişim özellikleri, cinsiyet farklılıkları göz önünde bulundurularak eğitimde özgüven-özsaygı-yeterlilik duyguları kazandırılır ve gelişmesi sağlanır. Ayrıca, çocukların yaparak-yaşayarak öğrenme, keşfetme ve araştırma becerilerini kazanmalarına fırsat sağlanır.
OKULUNUZDA SERVİS İLE ULAŞIM HİZMETİ SUNULUYOR MU?
Okulumuza ait servis araçlarımızla rehber öğretmenlerimiz eşliğinde çocuklarımıza, güvenli bir şekilde, sabah ve akşam servisleriyle ulaşım imkânı sağlanmaktadır.
ÇOCUKLARIN GELİŞİMLERİNİ NASIL TAKİP EDİYORSUNUZ?
MUTLU DÜNYA’ da çocukların davranışsal ve gelişimsel durumları düzenli olarak takip edilmektedir. Okul psikoloğumuz ve Okul Müdürümüz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Sibel ER tarafından velilerimiz ile düzenli yapılan görüşmelerle de rehberlik hizmeti sunulmaktadır.
ÇOCUĞUMUN GÜN İÇERİSİNDEKİ DURUMUNU NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?
Okulumuzda, öğrencilerimizin aktivitelere katılımı, uyku, beslenme ve sağlık durumları hakkında velilerinin bilgilendirilmesi amacıyla bir mobil uygulama kullanılmaktadır. Ayrıca okulumuzda 32 kameradan oluşan kapalı devre kamera sistemi bulunmaktadır. Ancak, Milli Eğitim Talim Terbiye Başkanlığı’nın 04.09.2008 tarih B.08.0.TTK.0.01.02.06/ 007124 sayılı yazısı gereğince kamera kayıtlarının internet ortamında yayınlanması yasaklanmıştır.